La nunta lui Adrian

Sâmbătă, 29 iulie 2007 a avut loc nunta prietenului meu Adrian (Zeroviu). Am avut plăcerea să particip la acest eveniment deosebit din viaţa lui. Nu doresc să îmi spun părerea despre nuntă pentru că, aceasta desfăşurându-se la Roman şi mireasa fiind de origine din Botoşani, a fost influenţată de obiceiuri, atât locale cât şi zonale, ce au diferit de cele din Suceava cu care eu sunt obişnuit. Un lucru care m-a şocat a fost legat de atitudinea unor invitaţi. Învitaţia la nuntă a fost făcută începând cu ora 20. De regulă această oră nu se respectă (ora de pe invitaţie) iar invitaţii vin până la ore întârziate când nunta ar fi trebuit să înceapă. Aşa s-a întâmplat şi la această nuntă.

Nimic nou aţi spune, dar: la ora 21:30 mirii au hotărât să dea drumul la nuntă prin dansul mirilor aşa cum este obiceiul. Prin coincidenţă eu mă aflam în afara localului, la intrare. În timpul dansului mirilor apare o familie care plină de toane şi tupeu vrea să fie primită de miri, ca orice invitat. Deşi au văzut că era dansul mirilor aceştia au început să facă scandal cum că aşa ceva nu se poate , că să întrerupă dansul să-i primească pe ei. Au ieşit părinţii mirilor şi naşii să-i calmeze , aştia nimic. Că să oprească dansul mirilor, să vină să-i primească pe ei şi dup-aia să continuie . Unul dintre ei când a văzut că mirii nu se opresc a avut intenţia să plece, dar a revenit. Până la urmă s-a terminat şi dansul mirilor şi cele trei persoane au fost întâmpinate de miri ca toţi invitaţii la nuntă, precum se obişnuieşte.

Pe mine m-a şocat atitudinea acestora … şi erau persoane prezentabile, cu vârste peste 30 ani, deci cu educaţie şi experienţă de viaţă.

5 Comments

Comments are closed.