Rockerii sunt predispusi sa moara de tineri

Riscul ca o vedeta rock sa moara in primii cinci ani ai carierei sale este de doua ori si jumatate mai mare decat in cazul oamenilor obisnuiti, spun cercetatorii de la Universitatea din Liverpool care au studiat acest fenomen. Concluziile lor au aparut in revista britanica Journal of Epidemiology and Community Health.

Ei au studiat 1 064 de cantareti alesi in functie de cele mai bune albume realizate in anul 2000, in diferite genuri muzicale: rock, pop, New Age, punk, rap, R&B si muzica electronica.

100 dintre muzicinenii care apar in studiu au murit tineri. Intre ei sunt: Jimi Hendrix, Jim Morrison, Keith Moon, Brian Jones, Janis Joplin si Kurt Cobain, decedati intre anii 1956 -2005.

In ultimii 25 de ani a crescut cu 70% riscul ca o vedeta sa moara mai repede decat restul populatiei. Pentru cei care au cunoscut succesul in anii `60- `70, rata mortalitatii in primii cinci ani ai carierei lor a fost de trei ori si jumatate mai mare decat a restului populatiei.

In plus, studiu mai arata ca un sfert din numarul vedetelor studiate au murit din cauza consumului de alcool si droguri.

Sursa

Prefer să ascult muzică selectiv şi să nu ţin cont de genul muzical atât timp cât aceasta place auzului.

*in curand pe blog despre RSS*

1 Comment

Comments are closed.