RSS – install and reader

Am observat că la multe bloguri sau site-uri când dau click să îl adaug în reader-ul meu de RSS mă direcţionează la Bookmarks, dar eu nu doresc acest lucru.

Pentru a fi sigur că aveţi RSS-ul funcţionabil o varianţă ar fi cea pe care o folosesc şi eu, anume următoarea :

dacă aveţi blog pe suport wordpress, cum am eu, atunci puteţi folosi „Fedafi” , pe care îl puteţi download-a de aici , unde puteţi găsi şi informaţii despre cum se instalează şi utilizează

mai pe scurt se download-ează arhiva respectiva , se dezarhivează, se copie : folderul fedafi şi fisierele fedclick.php şi rss.php în directorul de plungins de pe ftp-ul unde se află blogu dvs. (/wp-content/plugins pt wordpress)

apoi va logaţi ca admin pe blog şi activaţi pluginul şi va aparea un submeniu lângă Dashboard

pentru al face public puneţi pe blog undeva un simbol ce sugerează RSS-ul şi faceţi-l link spre rss-ul vostru, adresă ce apare şi în pagina Fedafi proaspăt creată în Site Admin lângă Dashboard.

Ea este de genul : http://www.numeblog.ro/rss.php

Acelaşi lucru faceţi-l şi cu trimiterea din josul blogului, din footer, la Entries (RSS) iar cea spre comentarii o puteţi şterge

Şi gata, când o sa daţi click pe simbolul RSS, voi sau altcineva, trebuie să se deschidă pagina rss.php care să fie alcătuită: în stânga conţinutul blogului dvs iar în dreapta reader-ele disponibile , pe care le puteţi utiliza pentru a vă abona la alte bloguri sau siteuri.

Dacă aveţi ca suport alt format de blog sau doar un site de sine stătător daţi o cautare pe binecunoscutul motor de căutare şi sigur veţi găsi ceva asemănător.

RSS reader – pentru a vă abona voi la alte bloguri sau site-uri aveţi nevoie de un RSS reader. Eu utilizez Google Reader. Pentru a face acest lucru, dacă utilizaţi Firefox ca browser, accesaţi adresa şi instalaţi extensia pentru Firefox. Găsiţi tot acolo şi cum se configurează acesta. Vedeţi că el va apărea în dreapta jos , nu-l căutaţi de nebuni prin Toolbar.


De acum voi şi prietenii voştrii veţi ştii imediat dacă cineva, adăugat în reader, a postat ceva. Succes !