Semneaza petitia: “NU Tichetelor de Sanatate”

Pentru ca Banca Mondiala a propus iar  ministrul Bazac a acceptat, de la 1 septembrie 2009 se va introduce  coplata in sistemul medical de stat din Romania. Asta inseamna bani din buzunar pentru orice prestatie medicala, pe langa cei 10.7% din salariul brut  platiti deja pentru sanatate. Stim ca asta e cel mai simplu mod de a face rost de bani – sa iei tot de la cei care deja platesc… Si nu mai suntem de acord cu asta. Ne-am saturat sa tot dam  – tot noi, tot noi, tot noi… Mai ales ca in loc vom primi aceleasi servicii execrabile.

Semneaza petitia impotriva tichetelor de sanatate !

Nu mi se pare corect ceea ce vrea să facă nea ministru. Ei fură şi noi muncim. Să plătească cei care ne-au adus în situaţia asta, cei care ne-au lăsat fără industrie şi ne-au dat economia cu fundul de pământ. Şi din ce să plătim măi inteligenţilor ? Din şomaj ? Din ăla să trăiţi voi, că cei 8% din rămâni care au avut nefericirea să fie trimişi în şomaj preferă să spele vasele (vorba reclamei) la negru decât să vă dea vouă jumătate din salariu.

2 Comments

  1. Problema este chiar de la cei care, dupa ce au stat in somaj (evident pe banii salariatilor care platesc toate – dar absolut toate contributiile) aleg sa munceasca la negru, iar apoi emit pretentii pentru servicii medicale de calitate. Nicio tara civilizata nu sustine integral din fonduri publice sistemul sanitar. Si este firesc ca si in Romania situatia sa se schimbe.

  2. Alte ţări, altă poveste. La noi sistemul privat de asigurări de sănătate nu prea e eficient. Când o să fie atunci mai vedem. Totuşi nu ajungem la doctor de plăcere sau din plictiseală.

Comments are closed.