Trafic fara semafoare in Germania

Trafic fara semafoare in Germania. Fiecare se descurca cum poate

Autoritatile din orasul german Bohmte adopta o strategie originala pentru a-i determina pe participantii la trafic, atat automobilisti cat si pietoni, sa faca tot posibilul sa evite accidentele.

Semafoarele sunt desfiintate incepand de joi iar toti cei aflati in trafic trebuie sa fie cu ochii in patru pentru ca nu vor mai fi ghidati de culoarea rosie sau verde a semaforului si nici de indicatoarele „Stop”.

Astfel, cele 13 500 de autoturisme care tranziteaza zilnic orasul vor sta fata in fata cu pietonii, intr-un „spatiu comun”, dupa cum spun initiatorii actiunii.

Scopul acestui experiment este, paradoxal, reducerea semnificativa a numarului accidentelor rutiere.

Ideea apartine unui inginer olandez, Hans Monderman, si este agreata de Uniunea Europeana care aloca 1,2 milioane de euro pentru desfiintarea traditionalelor semafoare de dirijare a traficului, scrie Corriere della Sera, in editia electronica.

Sursa

Ăştia eu zic că sunt oameni nebuni, daca aveau de făcut asemenea experimente le făceau “free” în Romania, că la noi oricum semafoarele merg când vor ele şi sunt respectate la fel de des. Decât să bage bani să le desfiinţeze mai bine veneau la noi şi băgau bani să se cumpere un sistem care să le sincronizeze şi să fluidizeze traficul, că la noi e dezastru în materie de sincronizări la semafoare, în toată ţara. Cât despre maşini şi pietoni într-un “spaţiu comun” , asta e la ordinea zile. Eu presupun că după ce o să se ia la bătaie vreo câţiva şoferi sau o să înjure bine nişte poliţai sau să calce nişte pietoni, o să se calmeze băieţii.