made în România

Având în vedere că se apropie data nunţii am zis că e momentul să mă pun la punct cu actele de la primărie. Astfel ne-am făcut analizele, ne-am eliberat certificate medicale prenupţiale şi am mers la primărie să depunem actele. Când ajung acolo duduia care se ocupă cu primirea actelor şi întocmirea dosarului îmi spune că avem mai puţin cu 2 zile decât cele 14 cât sunt valabile certificatele şi dacă vrem să rămână acele certificate trebuie mutată data cununiei civile. Ce prostie, de ce drak sunt valabile strict 14 zile, oare care idiot o mai scornit şi prostia asta. După ce că se dă o gramadă de bani pe ele, nu înţeleg cum pot fi nişte analize valabile mai mult de câteva ore din momentul efectuării lor. Adica cine garantează că în aceste 14 zile unul din cei doi viitori căsătoriţi nu contactează tuberculoză sau sifilis, că pentru asta se fac analizele. Dacă tot e vorba de încredere între parteneri , de ce se impune limita asta. E cea mai mare prostie, sau una dintre ele, că în România orice e posibil.

Şi ca să fie circul complet: se uită dudia în buletin la mine şi o întreabă pe Anca (logodnica şi viitoarea mea soţie) dacă eu sunt. Heloooo, stupid people, lumea se mai schimbă, o poză de acum 6 ani e normal să nu fie identică cu înfăţişarea mea actuală. O greşeală pe care am observat-o într-una din cererile pe care am completat-o e că undeva se cereau date de pe certificatele de naşere. Ce drak e aia NAŞERE ?

Eu vreau să fac cununuia civilă la biserică şi pentru asta trebuie făcută o cerere în care îţi cere motivaţia. La ce trebuie motivaţie ? Din moment ce fac cererea înseamnă că aşa mi-am gândit nunta … aşa am vrut să scriu acolo ceva de genul “Că aşa vrem noi !”.

Pentru cei ce fac reguli fără să le gândească şi nu le pasă de realitate, le dedic următoarea melodie :

Nu esti tu … ?

2 Comments

Comments are closed.