Copiii cu părinţi avuţi nu merită alocaţie de la stat

Premierului Călin Popescu Tăriceanu i se pare anormal ca un părinte care are venituri mari să mai primească şi alocaţie pentru copii. Prin urmare, i-a solicitat ministrului Muncii, Paul Păcuraru, să analizeze posibilitatea de a acorda familiilor aceşti bani diferenţial, după principiul „la familie cu venituri mai mici, cuantum mai ridicat”, începând cu 1 ianuarie 2008.

În şedinţa de Guvern de miercuri, s-a decis majorarea alocaţiei pentru copii de la 25 de lei la 32 de lei, tot de la 1 ianuarie 2008. Este vorba de o creştere de 28%, de care vor beneficia 4,6 milioane de copii, efortul bugetar fiind de 1,380 milioane RON. Potrivit premierului, de anul viitor există însă posibilitatea ca această alocaţie să nu mai fie acordată în cazul familiilor cu venituri mari.

„Principiul aplicării universale este cel care creează o discriminare: cei care provin din familii nevoiaşe au nevoie de un ajutor mai consistent, pentru a oferi copiilor şanse egale în viaţă cu ale celor din familii cu venituri ridicate”, a explicat premierul, adăugând că lui personal nu i se pare normal să primească alocaţii pentru cei doi copii ai săi, având în vedere veniturile pe care le are.

sursa

Asta mi se pare o idee bună, adica în sfârşit ceva bun şi pentru românul de rând. Dar rămâne de văzut care va fi pragul de la care se va considera ca o familie este “avută”. M-a distrat afirmaţia lui Tăriceanu cum că “lui personal nu i se pare normal să primească alocaţii pentru cei doi copii ai săi, având în vedere veniturile pe care le are” , asta e tare de tot.

2 Comments

  1. In tarile capitaliste din toata lumea civilizata, alocatia pentru copii o primesc si cei care stau in corturi si multi-milionarii. In tara noastra minunata, sunt unii care fac copii doar pentru a primi alocatia si a avea bani pentru bautura. Diferentiind alocatiile, cei saraci vor face si mai multi copii, contribuind in acest fel la cresterea populatiei educate. Nu-i asa ? (Mai putin de 2 % din absolventii de liceu din mediul rural urmeaza o facultate – asta in tara noastra evident)

    Personal mi se pare o chestie populista, care sa prinda din voturile celor fara carte care si asa inteleg putin si oricum voteaza cu stanga. Din nou un calcul gresit !

  2. Din nefericire la noi in tara cam asa sta treaba, totul se rezuma la putere si la “ciolan” iar contribuabilul este doar un fraier care trebuie aburit cit mai des cu putinta. Pina sa ajungem o tara civilizata mai e vreme lunga … daca vom ajunge vreodata.

Comments are closed.