Campania impotriva micii coruptii: ”Nu lua prima spaga”

Fundatia CONCEPT si Transparency International Romania au lansat joi o campanie de informare a tinerilor din mediul universitar cu privire la fenomenul micii coruptii. Campania are sloganul “Nu lua prima spaga!” si se va derula in perioada octombrie-noiembrie 2007.

Ea se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, din mediul urban, care urmeaza cursurile unei facultati si sunt viitori angajati in domenii predispuse micii coruptii: sanatate, justitie, politie si administratie.

sursa

Asta e completare la campania “Nu mai da şpagă”, motiv cu care am creat sloganul : ” Nu mai da şpagă , ia-o !!! “. Asta e cea mai mare bătălie cu morile de vânt din totdeauna. Adica vine el la un student şi îi spune “tinere, când o să fii mare să nu iei bani pe nedrept, să fii cinstit … bla bla bla”. Da sigur, termini facultatea, cine te angajează ? Greu îţi găseşti ceva de lucru unde să nu se ceară câţiva ani de experienţă şi să se plătească bine, bine înseamnă undeva peste 15 mil, nu salariul de mizerie care ţi-l oferă toţi angajatorii de 800 lei , salariu pe care îi obligă legea să ţi-l dea. Nu mai bine trăieşti ca un ratat cu studii dar cinstit.

Asta e campanie electorală de acuma …