USB 3.0

Intel a anuntat pentru prima jumatate a lui 2008 disponibilitatea tehnologiei USB 3.0 care va permite o rata de transfer de pana la zece ori mai mare decat USB 2.0, gratie introducerii conexiunii optice, posibila prin adaugarea, pe langa clasicele fire de cupru, a fibrei optice, potrivit cnet.com

Potrivit unui oficial al Intel, exista o perioada de circa unu-doi ani de la lansarea specificatiilor tehnice pana cand tehnologia va fi disponibila , astfel ca dispozitivele compatibile USB 3.0 vor fi pe piata in 2009 sau 2010.

USB 2.0 permite o rata maxima de transfer de 480 Megabiti pe secunda, ceea ce inseamna ca o crestere de zece ori in cazul versiunii 3.0 a tehnologiei Universal Serial Bus va permite un transfer de date la viteaza extraordinara de 4,8 Gigabiti pe secunda. Multe dintre device-urile care folosesc USB nu au nevoie de o rata de transfer atat de mare, dar sunt totusi unele categorii de hardware care ar putea beneficia de pe urma noii tehnologii: hardisk-uri, cititoarele de carduri de memorie flash sau unitatile optice DVD, Blu-Ray si HD DVD. In prtezent cele mai rapide cititoare de carduri flash folosesc tehnologia FireWire (IEEE 1394), conexiune care permite o rata de transfer maxima de 800 de megabiti pe secunda.

In plus fata de rata de transfer imbunatatita, USB 3.0 va fi mult mai eficient din punct de vedere al consumului de energie, iar actualele device-uri care folosesc USB 2.0 vor putea fi folosite si cu noua tehnologie.

USB 3.0 este dezvoltata de USB 3.0 Promoters Group, din care fac parte Intel, Microsoft, Hewlett-Packard, Texas Instruments, NEC si NXP Semiconductors, iar conexiunea optica va fi disponibila de la lansarea tehnologiei.

2 Comments

  1. :)) , cum sa fie minciuni , haha, buna asta, e adevarat , ai sa vezi cand o sa apara , daca asa zic ei , inseamna ca asa o sa fie, doar nu am inventat eu astea , 🙂

Comments are closed.