Primele imprimante bazate pe tehnologia LED

        Compania japoneza OKI, a introdus pe piata din România primele imprimante bazate pe noua tehnologie LED (light emitting diode). Aceste echipamente se diferentiaza de imprimantele Laser printr-o eficienta crescuta, rezistenta si design compact. Pentru a garanta aceste calitati, producatorul nipon va oferi garantie pe viata pentru capul de imprimare al imprimantelor LED, pe piata din România.
        Daca tehnologia LED si cea Laser au în comun folosirea unui toner care functioneaza prin electricitate statica si caldura, diferenta majora dintre cele doua solutii consta în folosirea caldurii generate de LED în locul laserului si în separarea tonerului, ceea ce duce la un sistem de dimensiuni reduse si un volum mai mic al imprimantelor.
        O alta diferenta care contribuie la îmbunatatirea procesului de imprimare se refera la aplicarea tuturor culorilor într-o singura etapa*, specifica imprimantelor LED, spre deosebire de alternarea acestora de catre tehnologia Laser. În plus, distributia luminii se face instantaneu si nu dintr-o parte în alta, astfel încât nu se produc deformari ale imaginii la marginile paginii, iar procesul de imprimare este mult mai rapid.

[smartnews]