C-3PO unde eşti ?

C-3PO

Da, în ziua de azi când călătorim foarte mult, când încercăm să devenim o singură unitate, când ne organizăm la nivel internaţional, când bariera lingvistică nu ar trebui să mai fie o problemă, suntem în continuare siliţi să învăţăm foarte multe limbi străine.

De ce ? Există programe care transformă vorbele în text scris, cum ar fi acesta sau acesta (sper că fac ce scrie acolo, nu am apucat să le încerc), există o grămadă de softuri şi site-uri care oferă traducerea dintr-o limbă într-alta, cum ar fi acesta , la fel există softuri care transformă textul scris (în forma lui digitală) în vorbe, cum ar fi acesta . Deci , unde e C-3PO ?

Poate nu avem nevoie să fie un robot în formă umană de dimensiuni naturale dar la cum e tehnologia azi, îl pui pe telefon, pe laptop, pe gps, pe ce vrei tu şi dacă ai nevoie să vorbeşti cu cineva din cealaltă parte a lumii care vorbeşte o limbă pe care nu o cunoşti să fie foarte simplu, il suni şi vorbeşti în limba ta, el în limba lui şi de restu să se ocupe minunăţia de tehnologie.

Deci ? Ştii un astfel de soft, zimi şi mie, chiar am nevoie în acest moment !

 

1 Comment

  1. Pingback: C-3PO printre noi | Codrin's blog

Comments are closed.