Avatar – poveste sau realitate

Avatar este povestea noastra, a rasei noastre care se lupta pentru supravietuire dar de fapt face prea putine pentru a se redresa, este realitatea care ne orbeste si care ne haituieste zi de zi. Ce nu au inteles multi e de fapt ce vrea sa transmita acest film si anume un mare semnal de alarma asupra modului cum ne conducem viata, destinul, societatea, tara, planeta. Ca am ajuns din cea mai evoluata fiinta de pe planeta in distrugatorul ei si facem tot ce putem pentru a ne atinge telurile, chiar prin distrugerea si eliminarea altor populatii, fiinte, vietuitoare fara sa ne pese daca copiii nostrii vor trai intr-o lume buna. Filmul de fapt prezinta nivelul mentalitatii omenirii, reprezentat de armata americana, care este in stare sa distruga o civilizatie si sa ajunga la pretioasele resurse minerale pentru bani, pentru prestigiu, pentru putere. Avatar vrea de fapt sa ne arate cum toti purtam o masca, de fapt filmul chiar spune asta la un moment dat, de care nu ne putem descotorosi si asta nu noi oamenii de rand care vrem doar sa traim decent si sa fim respectati, ci cei avuti, orbiti de putere si de bani care trec orice bariera, incalca orice lege, nu le pasa de ce li se intimpla semenilor lor ci fac totul doar sa le fie lor si urmasilor lor cat mai bine ( asta inseamna evolutie, civilizatie ? ).

Pe partea cealalta filmul prezinta viata asa cum ar trebui sa fie ea, prezinta un sentiment pe care multi nu ajung sa-l inteleaga si sa-l simta, filmul prezinta puterea iubirii. Iubirea, sentimentul care te intregeste si te conecteaza cu jumatatea ta. O jumatate pentru care daca ai stii, ai fi dispus sa calatoresti pina la capatul lumii si sa lupti pentru ea chiar daca aveti in comun doar partea spirituala. Ce inseamna cu adevarat iubirea e mult de scris si complicat de explicat. Dar aici ne ajuta filmul care ne arata cum ar trebui sa traim de fapt, in armonie cu natura, cu semenii nostrii si cu planeta noastra.

Asta am simtit eu cand am vazut filmul. O poveste de groaza pe care nu vrea sa o asculte nici unul din cei care pot schimba ceva pe Pamant, povestea noastra a sapiens-ilor, o realitate transpusa in imagini, sentimente si dialog.