S-a deschis cantina studenţească la Suceava

      Poate aţi aflat din presă sau de la prieteni că la Suceava s-a modernizat cantina Universităţii „Ştefan cel Mare”. După îndelungate aşteptări am descins ieri 8.II.2007 pentru a lua prima masă în cadrul noii cantine. În urma modernizării după normele europene, cantina se prezintă mult mai spaţioasă, aşteptând totuşi noul mobilier pentru sala de mese. Servirea se face conform principiului „împinge tava”, conform căruia după ce aştepţi la coadă o perioadă îţi iei tava pe care iţi pui ce vrei sa mănânci din meniul disponibil , apoi treci pe la casă şi gata : poftă bună.
La prima vedere sună bine şi în practică se pot întâlni multe aspecte ale acesui principiu. Neajunsurile momentane care sper să se diminueze în timp, chiar să dispară sunt: când intrii te loveşte un miros de mâncare şi ai senzaţia că ai intrat direct în bucătărie deoarece domneşte o ceaţă rară de fum în toată sala de mese. După ce stai la coadă cam 10 minute ajungi să îţi iei şi tu, ca omul flamând, de mâncare şi să plăteşti. Din nefericire , până de unăzi, era un singur casier şi coada avansa greu, dar pe lângă acel casier cunoscut şi experiementat erau două doamne/domnişoare care luau aminte cum se procedează cu încasarea. Sper ca într-o săptămână să fie mai multe caserii şi să poţi mânca fără a mai sta la coadă timp îndelungat.
În rest toate bune, mâncarea gustoasă şi ieftină, dacă te aşezi mai în capătul sălii poţi avea plăcerea/neplăcerea de a-ţi vedea profesorii stând la masă. Toaleta e şi ea pe undeva dar personal nu m-am împiedicat de ea sau nu am văzut vre-un indicator, probabil la prima urgenţă am să o gasesc. Trist a fost faptul că nu am mai găsit acel robinet cu apă potabilă amplasat lângă locul unde duci tava după ce mănânci, dar poate nu am căutat eu destul.
Vă recomand noua cantină USV şi vă urez: Poftă bună !