lada de gunoi

Noi, cei mai mulţi dintre noi, trăim în România. Cine este această ţară mare şi frumoasă ? Este o ţară proaspăt intrată în UE, unde salariul mediu e sub 500 Euro dar cu o ofertă destul de mare de produse. Din păcate aceste produse, cele electrocasnice sau electronice nu sunt cele mai noi în domeniu şi nici foarte ieftine .


Dacă vrei să îţi cumperi un PC ce posibiliţăţi ai: să îţi cumperi un calculator de la o firmă care ţi-l face din bucăţi (componente) şi-ţi bagă pe gât oferte ochioase care ascund componente ieftine dar slab calitativ iar dacă vrei să achiziţionezi o unitate desktop de marcă deobicei găseşti ce nu au cumpărat alţii, ori configuraţii slăbuţe la breţuri piperate.

O altă varintă care a început să prindă şi la noi este achiziţionarea unui notebook. Din păcate şi acestea sunt solduri, cu procesoare depăşite şi la preţuri destul de mari. În State se lansează Core 2 quad , la noi îţi scoate ochii în reclamă cu Dual Core sau chiar cu Sempron la 3 Ghz. Jenant. Iar dacă vrei să-ţi iei ceva mai performant, un Core 2 la 2 GHz cu 2 GB ram cel putin si o marcă să te tina si acumulatorul vreo 2 ore dai de la 2000 EURO în sus.De ce oare acceptăm toate jafurile, căci sunt destui care nu se pricep dar cumpără, când văd preţul mic, imediat şi dup-aia apar bubele: se incinge accumulatorul, merge greu că nu are Ram, ceva care cere grafica merge greu ca nu ai placa video dedicata … etc.

Oare dece un Notebook cât 2 telefoane mobile cu tot ce vrei pe el, ultra performant, costa în State câteva sute de dolari şi la noi câteva mii? Oare din cauza transportului … nu cred, sau pentru că suntem săraci şi acceptăm ce n-i se oferă la preţul care n-i se cere … probabil.