Biku

Spot video
Actul I: O masina se deplaseaza pe directia Nordic – Areni (Suceava). La volan mama, in spate fiul cel mic de 4-5 ani si bunicul. Bunicul in dreapta, nepotul in stanga. La trecerea de pietoni din fata la “Total Sagal” mama opreste pentru a acorda prioritate la niste pietoni, apoi se pune in miscare iar in dreptul “Observatorului” accelereaza pentru a prinde verde la semaforul din Areni. Dupa ce masina se pune in miscare, nepotul plin de entuziasm si bucurie, pina atunci statea si se uita aiurea prin masina, la bunicu, afara la pietoni, la celelalte masini …, incepe sa exclame “Bicu, bicu !” Bunicul il aude si cu toata dragostea ii acorda atentie si il intreaba “Da puiule, ce e, s-a intimplat ceva?”. Nepotul repeta “Bicu, bicu !” si incepe sa se deplaseze spre bunic urcand pe el. Bunicul il ia in brate si il mangaie pe spate repetand intrebarea. Dup ce mama incepe sa accelereze , copilul exclama pe un ton suparat si amarat “Bicuuuu !” dupa care se intoarce si se uita melancolic prin fereastra din spate a masinii.

Actul II : Acceasi formatie, la volan tatal (nu prezinta interes cine e a treia persoana) merg sa o ia pe mama de la cumparaturi de la “Kaufland”. Masina parcheaza undeva aproape de intrare, cu fata spre Universitate. Tatal se da jos si se duce sa o ajute pe mama sa puna cumparaturile in portbagaj. Copilul, cum nu avea stare, tot uitandu-se aiurea incepe sa exclame din nou “Bicu, bicu !” . Bunicul reactioneaza si de data asta. “Da, bicu e aici ! Ce e, ai vazut ceva ?”. In randul urmator de parcare o masina decapotata. “Da puiule , o masina fara acoperis, cand o sa fii mare o sa iti luam una!”. Copilul continua “Bicu, bicu, bicu!”. Intre timp toata lumea revine in masina si pleaca din parcarea “Kaufland”. Copilul iarasi exclama trist “Bicuu !”.

Actul III: Bunicul iese la plimbare singur cu nepotul. Nepotelul invatase sa mearga si avea nevoie de exercitiu. Drumul lor trece prin fata “Total Sagal” in drum spre parcul Universitatii. Cand se aflau in dreptul intrarii spre “Camera de Comert”, copilul reactioneaza “Bicu, bicu, bicuuu”. Bunicul nedumerit, isi aduce aminte ca a mai avut asemenea reactii si incearca sa inteleaga de ce reactioneaza copilul asa. Copilul il trage de mina si ii arata drumul spre “Camera de Comert”. Bunicul, un batran simplu dupa vorba dupa port, realizeaza ca ceva din acea locatie i-a atras atentia copilului si cunoscand zona hotaraste sa mearga cu copilul intr-acolo. Merg ei si bunicul observa o cladire noua, copilul arata spre ea. Nedumerit bunicul cauta o placa pe care sa scrie ce e acolo si descopera: “Bazinul de Inor si Kinoterapie al Universitatii … Suceava”. “Da puiule, BIKU !”.

“Locul unde copilul tau este mai fericit !” asta dupa MadMan “advertise is based on one thing, happiness”.

*versiune reclamă la http://natatie.usv.ro/ , nu se potriveşte tocmai la fix dar dă bine şi aşa, ca idee merge.