Cică agent vânzări cu experienţă

Căutându-mi un loc de muncă urmăresc pe unde pot ce posturi mai apar la concurs şi inevitabil ma uit şi peste cele care nu prea s-ar potrivi cu pregătirea mea, că cine ştie, poate – poate. Peste tot îţi cere experienţă în domeniul respectiv sau pe postul respectiv dar nu am găsit nicăieri tradus ce înseamnă experienţă din punctul lor de vedere.

De exemplu dacă vrei să te angajezi agent vânzări la o firmă mai cu nume trebuie să ai experienţă vreo 2-3 ani şi alte cele. La ce naiba te ajuta experienţa sau cum faci diferenţa între un candidat care o să îţi vândă produsele şi unul care o să stea pasiv, mulţumit că are un venit lunar asigurat şi obiectivul lui nu e să se implice neapărat în îndeplinirea atribuţiilor din fişa postului. Pentru mine această filtrare e o mare dilemă dpdv al angajatorului, de aceea eu consider că în urma unui interviu pierde toată lumea, şi angajatorul şi candidatul, pentru că nu ştii ce îţi rezervă viitorul şi de cine ai de fapt nevoie sau dacă persoana angajată îţi va furniza ideea sau se va implica la momentul potrivit aşa cum ai vrea.

Mai exact. Am fost zilele astea cu o cunoştinţă să facem o informare la oferte de maşini. Nu ştiu cum să vă spun dar în cam toate showroom-urile în care am intrat m-am simţit de parcă eram în vizită la supermarket. Nu venea nimeni să te întrebe de fericire, nu încerca să îţi prezinte oferta în desfăşurare, trebuia să te duci tu să îi tragi de mânecă. Adică în loc să vezi că se agită cineva, că încearcă că îţi vândă o maşină şi să îţi scoată ochii cu avantajele ofertei, ei parcă încercau să facă contrariul. Eu asta n-am înţeles, prima dată că e respectul firmei respective pentru mine care s-ar putea sa-i fiu client şi mă îzbesc din prima clipă de indiferenţa lor şi a două e că prin ce se deosebeşte ăla care stă toată ziua şi nici măcar nu binevoieşte să fie politicos cu clientul în limita bunelor maniere, de unul fără experienţă.

5 Comments

 1. ce te mai miri.. eu am terminat cu un an dupa tine.. mai precis 2009 si tot asa sunt in cautare de job.. si la o “respectabila” firma de calculatoare din suceava si mi s-a spus .. vii dai proba la noi si daca esti la fel de bun ca unul care lucreaza aici de 3 ani te angajam… sau un alt caz pentru administrator de sistem la un liceu cereau 5 ani experienta pe un post asemanator.. si cum n-aveam experienta m-au taxat la nota finala…. cand o colega de-a mea lucreaza pe acelasi post dar in alta locatie fara acea experienta…. totul se bazeaza pe pile…

 2. Ba raspund, dar nu ai pus o intrebare evidenta si sa raspund doar pentru a te aproba nu am considerat ca e cazul. Consider ca ai dreptate si prin urmare ti-am validat comentariul.
  O scoatem noi la capat cumva si cu problema asta!

 3. mda numai ca e cam greu si hai sa-ti zic si de ce…
  ne-am tinut de facultate si am mers pe la cursuri si nu am lipsit la laboratoare ne trezim la angajare.. cu toate ca avem o nota bunicica la licenta ca la angajare, angajatorul iti zice next… cu toate ca eu ca viitor candidat sunt dispus sa lucrez o luna de proba si pe un salar mai mic decat ar fi normal…
  si ca sa nu-ti zic blogul tau a fost vizitat de cineva care e pus de usv sa urmareasca presa locala si peste tot pe unde apare numele usv si comenteaza.
  ceea ce am observat prin cautarile pe google la o universitate de la noi din romanica asta care se afla in moarte clinica.. este existenta unui serviciu care macar a facut o lista cu firme doritoare de absolventi..
  hai sa facem un schimb de site-uri de joburi.. in afara de clasicele bestjobs si ejobs

 4. Da, nu ar fi rau, eu ma mai uit si pe altele dar nu am cont pe ele ca tre sa reintroduc cv-ul si n-am chef asa ca daca ma intereseaza postul caut un contact al firmei respective pe undeva si le trimit cv-ul pe email.
  Cat despre faza cu urmaritul am sesizat-o cand am scris despre o persoana dintr-un secretariat si a doua zi mi-a sarit in cap cu toate ca din discutia avuta am dedus ca nici macar nu citise articolul respectiv, care nu facea referire la nimeni in particular, era doar pentru cunoscatori. Daca stii cine ma urmareste de la USV as fi interesat, sa vad cum sa imi cresc numarul de vizitatori 😀

Comments are closed.