Site-uri de joburi

De când e lumea omul pentru a trăi trebuie să mănânce. Cu timpul procurarea hranei a evoluat de la vânatul prin păduri la alergatul prin magazine. Partea naşpa la această evoluţie este că trebuie să ai bani pentru a-ţi face rost de mâncare, bani pe care-i obţii prin munca la terţi, privaţi sau “de stat”. Cum de posturile vacante “la stat” aude numai cine trebuie, de posturile disponibile la privaţi se tinde a auzi toată lumea.

Acum la mare căutare sunt site-urile unde poţi găsi anunţuri de angajare pe tot felul de posturi. Pe lângă deja cunoscutele, cel puţin de mine, a site-urilor de acest gen: Ejobs, Bestjobs şi  Myjob, unde poţi găsi anunţuri din toate domeniile, am descoperit recent Jobber, site unde apar doar anunţuri de angajare din domeniul IT.

Ce îmi place la Jobber şi mă deranjează la celelalte, este faptul că nu există cont de utilizator, mai exact nu trebuie să ai un cont în care să îţi introduci datele personale şi să răspunzi la întrebări de genul “Unde te vezi peste 5 ani?” sau “Cum te-ar caracteriza ultimul şef”, care sincer sunt cel puţin aiurea şi nu consider că transmit ceea ce trebuie. Pe Jobber găseşti anunţul, dacă eşti interesat faci upload la CV, scrii ceva la scrisoarea de intenţie şi gata. Ai un singur CV, aflat la tine pe calculator, pe care îl schimbi mai uşor şi îl personalizezi după bunul plac, ocazie cu care transmiţi şi alte calităţi ale tale, poate fără să ştii, calităţi pe care poate le-ai omis să le treci in CV sau nu ai ştiu cum să le transpui în cuvinte.

Ce consider eu ca lipseşte şi ar ajuta o persoană să îşi gestioneze mai uşor CV-ul online este crearea unui site care să administreze CV-uri şi care să-ţi genereze un link spre CV-ul dorit, poate vrei să ţi-l personalizezi pentru diferite joburi, sau un pdf, pe care să-l trimiţi la posibilul viitor angajator. Site-ul să aibă doar acest scop şi de aici se pot construi o grămadă de prostioare care pot da un aer personal CV-ului creat, începând cu template-uri şi terminând cu font-uri şi background-uri.

Nu cred că are aşa mare importanţă de unde vine CV-ul. Consider că un angajator ar face o mare greşeală dacă ar analiza doar CV-urile venite de pe un site de genul celor de mai sus şi le-ar ignora pe cele primite prin email, cu scrisoare de intenţie cu tot, prin care cineva îşi depune candidatura la un job, specificând despre care este vorba şi unde a văzut anunţul.