Filmele

Se întâmplă de multe ori să vreau să mă uit la un film, să mă destind puţin, să mă rup de grijile zilnice, de calculator sau de alte lucruri care ar trebui să le fac în casă dar prefer să le mai amân puţin. Atunci deschid televizorul şi încep să butonez în căutarea unui film. Nu sunt genul care stă cu programul tv în faţă căutând prin oferta programelor pe ziua respectivă, iau la rând programele şi dacă găsesc ceva interesant mă opresc să văd despre ce e vorba. În afară că la prima tură de programe dau numai peste reclame, în cele din urmă realizez că am următoarea ofertă de filme: telenovele, bătăi, împuşcături, talkshow-uri şi ceva emisiuni de divertisment a la români. După această scurtă recapitulare mă întreb: unde sunt comediile, unde sunt filmele romantice, unde sunt filmele gen SF, unde sunt filmele alea vechi de calitate cu John Wayne, unde sunt filmele româneşti , unde ?

Răspuns: nu sunt, nu ştiu. Greu găseşti în ziua de azi la TV un film la care să te uiţi şi în care să nu se împuşte, omoare sau bată actorii, de cele mai multe ori de slabă calitate.

Următorul gând ar fi să caut ceva pe DC sau să văd ce a mai apărut nou în materie de cinematografie şi să scot de pe torrent. Aici , de bine de rău, am posibilitatea alegerii mai ales dacă am vreo recomandare de film de la cineva. Dar apare următorul aspect deranjant, prezent la majoritatea filmelor din ultimii 2-3 ani: acţiune noaptea sau pe întuneric. Asta mă disperă cel mai tare la un film, când e acţiuea cea mai importantă e filmat pe întuneric şi nu se vede nimic , mai mult mă chinui să înţeleg ce se întâmplă.

Aşa că de ceva timp nu mă mai uit la filme, mă uit la programe gen Discovery, sau la filme animate, cel puţin ori mai învăţ ceva nou şi interesant ori am parte de un film cu temă de comedie cu o grafică din ce în ce mai bună dpdv al evoluţiei tehnologiei realizării acestui gen de film. Întotdeauna am să urmăresc cu plăcere Tom şi Jerry sau Mihai Viteazul.