Impresii Selgros

          Am fost şi eu la selgros, m-am riscat şi am fost încă din prima zi. Ca magazin îl pot caracteriza ca fiind unul mare şi înghesuit. De găsit în el de toate pentru toţi, en-gross dar şi en-detail la preţuri care diferă de oraş cu câţiva zeci de lei plus sau minus. Ce mi-a plăcut a fost faptul că în interiorul hipermarchetului poţi mânca şi cumpăra tot felul de produse, altele decât cele din rafturi. Erau foarte multe stand-uri cu degustări, cu produse în special din carne ale firmelor ce aprovizionează magazinul cu marfă dar şi cu produse de producţie proprie. Nu am reuşit într-o ora jumătate să îl colind tot şi să văd toată oferta de produse dar probabil că dacă aş fi vrut să o fac mi-ar fi luat vreo 2 ore pe puţin.
          Deranjant era faptul că muzica de ambianţă de abia se auzea, erau foarte multe reclame date prin sistemul audio în magazin. Cel mai tare m-a enervat un indivit, angajat, care avea treabă cu un motostivuitor electric de ăla care ridică marfa până sus pe rafturi, care, când se punea în mişcare începea să piuie de-ţi venea să-l baţi după 2 minute de stat lângă el. Ca să nu mai spun că respectivul se luase la ceartă cu şeful de departament, cred, cum că el a schimbat acumulatorul la maşinărie şi el să îl folosească. Şi era un scăndălău în raionul sport între şeful de departament , individul respectiv şi ceilalţi angajaţi care doreau să intre în posesia lui de ziceai că se iau la bătaie. În rest înghesuială, parcarea umplută aproape la refuz şi foarte mulţi angajaţi care te puteau ajuta cu indicaţii despre produse sau să te îndrume spre raionul căutat.
          Greoi m-i s-a părut modul de afişare al preţurilor produselor pentru ochiul clientului, obişnuit să vadă dintr-o privire ce îl interesează la un produs. Metoda de verificare după case, pe care am întâlnit-o şi la ei, se pare că este una care face parte din sistem, deci e ceva obişnuit la acest gen de magazine. Fetele de la casele de marcat cred că erau foarte bune gimnaste, deoarece aveau astfel aranjat locul unde îşi desfăşurau activitatea : în faţă calculatorul cu sertarul pentru bani, în stânga banda rulantă pe care venea marfa , în spate era imprimanta care scotea factura iar în dreapta scana cu cititorul de bare mobil marfa care nu se putea pune pe bandă. Mişcare nu glumă şi când trebuie să faci asta 8 ore pe zi , nu cred că este o muncă uşoară.
          Numerotarea rândurilor şi rafturilor inscripţionate pe fiecare etichetă de produs m-i s-a părut ciudată şi dezorientatoare, dar probabil e doar o chestiune de obişnuintă. În rest , faceţi rost de legitimaţii pe firme sau pfa şi spor la cumpărături.