Istoria ascunsă a Uniunii Sovietice

The Soviet Story (Povestea sovietelor) este un film despre “binefacerile” comunismului: atrocitati cumplite si crime impotriva umanitatii. Numai in URSS a fãcut peste 20.000.000 de victime.

In film se arata un lucru interesant: asemanarile izbitoare dintre socialism (comunism) si nazism. Insa, in timp ce nazismul a fost condamnat imediat dupa al doilea razboi mondial, comunismul a continuat sa existe nestingherit pana in ziua de astazi. O condamnare oficiala a lui, desi se impune cu necesitate, nu este de prevazuta intr-un viitor apropiat.

Se impun totusi niste precizari. Desi are meritul incontestabil de a arata unele adevaruri necunoscute publicului larg, filmul are si unele “scapari”. Se accentueaza excesiv ideea antisemitismului comunist. Evreii n-ar fi decat niste victime nefericite ale sistemului comunist sovietic, ce au suferit mai mult decat alte natiuni. Adevarul este ca in timp ce unii evrei au suferit (evreii simpli, nevinovati), altii au luat parte activa la conducerea sistemului comunist si la atrocitatile comise de acesta; dar nu numai atat, unii au fost chiar creatori ai lui.

rezapologetica