Cum am rezolvat cu taxa de mentenanţă la RCS RDS

Ca şi abonat RCS RDS am fost neplăcut surprins când pe factura din iunie 2010 am văzut adăugarea taxei de mentenanţă. După ce am luat contractul la puricat şi ce a mai scris lumea despre asta pe net am zic să fac o reclamaţie la sediul lor, scrisă după cum au cerut, să văd ce se întâmplă. Am scris eu reclamaţia, am fost acolo şi doamna care se ocupa de relaţiile cu clienţii, că bărbaţi în ziua de azi mai rar de parcă am fi specie defavorizată, mi-a luat-o şi după ce a fost nu ştiu pe unde prin spate în altă cameră mi-a înmânat două foi . Mi-a dat reclamaţia frumos înapoi cu precizarea că acesta este răspunsul firmei la această reclamaţie.

Mie totuşi ceva îmi scapă. Dacă am făcut o reclamaţie către firmă de ce nu mi-a înregistrat-o ? Răspunsul, în afară că este datat, cui se adresează, e incognito ? Cât despre tehnoredactare e varză. Conform răspunsului lor, cu articolele care se regăsesc anexate la contract înseamnă că ei dacă vor pot pune şi un preţ de 10 ori mai mare dacă vor şi apoi să pretindă că m-au anunţat prin site-ul lor şi prin postul lor tv care apropo nici nu ştiu pe ce canal este ? Foarte tare, ştiam că n-o să rezolv mare lucru cu reclamaţia mea dar cel puţin vroiam să văd reacţia şi sunt convins că o reclamaţie la OPC va avea acelaşi rezultat. Aşa că e made-n România, tăcem şi înghiţim că nimeni nu este dispus să mişte un deget pentru noi, cetăţenii de rând. Nu e o sumă mare această taxă, 5 lei, dar la salariile noastre eu cred că fiecare leu e important.

Când am făcut contract cu ei era o afacere, chiar se merita la preţ, acum ce am câştigat: o să plătesc 57 lei pe net care merge cu 6 Mb (până la 50 Mb), 72 programe TV la care sigur nu mă uit la toate şi telefon fix care cică era gratis ( da sigur !) dar am înţeles că pot renunţa la el şi mi se scade 5 lei la factură. Deci am ajuns tot cam pe la ce oferă concurenţa: UPC şi Romtelecom . Asta e, chiar dacă tot e sau pare ieftin la RDS cu tot cu suprataxa asta tot consider că e un abuz, adică ce, era prea ieftin în comparaţie cu restu sau cum ?

Deci m-au rezolvat ei pe mine !

2 Comments

  1. abereaza aia: trebuiau satz trimita PRIN POSTA notificarea cu 30 de zile inainte de intrarea in vigoare. sa fiu in locul tau as denunta unilateral contractul printro fituica lipita pe usa blocului 😉

  2. marlaneala !! in ziua de azi si in Rommanica unde doar minoritatile au drepturi iar majoritatea nu, semnarea unui contract egal zero !!! Iar Rds sunt cam nesimtiti, sa creasca cu 5 lei dintr-o data nu stiu cat e de legal

Comments are closed.