Microsoft evita traficul auto cu Clearflow

Deocamdata se intampla la ei acolo, adica in SUA, dar in curand serviciul Clearflow va fi disponibil pentru foarte multe orase din lume. Cine stie, poate in cativa ani si pentru unele orase de la noi…

Mai precis, se intampla ca Microsoft a dezvoltat un serviciu suplimentar pentru Live Maps, numit Clearflow. Acesta se prezinta sub forma unei optiuni care apare la orasele mari americane: Choose route based on traffic. Cum pe hartile Microsoft apare deja traficul in timp real, softul bazat pe inteligenta artificiala calculeaza rapid care este ruta cea mai buna intre cele doua puncte (de plecare si de sosire) selectate, pentru a evita circulatia aglomerata.

Sistemul este deja accesibil si de pe computerele auto sau pe telefoanele mobile care au acces la internet. Intr-un viitor nu foarte indepartat (adica in urmatorii ani) acest sistem va deveni din ce in ce mai folosit, urmand ca masinile create in 2020 sa indice soferului in mod automat care ar fi ruta cea mai buna de urmat pentru a evita ambuteiajele.

Mai rămâne o singură întrebare: daca toate masinile se vor indrepta pe rutele ocolitoare, unde se va muta ambuteiajul?

sursa