De ce nu sunt parcări în Suceava ?

La fel ca toate oraşele din ţărişoara noastră dragă şi oraşul, mă scuzaţi Municipiul, Suceava s-a umplut de maşini. Lucru normal până la urmă, tot omul are nevoie să se deplaseze pe unde are treabă şi asta când vrea el şi cât mai repede. Asta cu pe unde poate şi cât de repede e altă poveste, întrebarea de baraj e: după ce ţi-ai făcut treaba şi ajungi seara acasă unde parchezi maşina ?

Problema locurilor de parcare este una mare în Suceava dar nimeni nu face nimic. A, ba da, face, săpând şanţuri şi punând semne cu parcarea interzisă ar putea spune unii. Eu consider că locuri de parcare prin cartiere se pot face foarte uşor, în unele locuri este loc suficient dar nu îl exploatează nimeni. De exemplu: am putea renunţa la majoritatea boschexilor (tufelor) de prin jurul blocului, la grădiniţele de flori şi legume ale babelor care oricum nu au acte pe ele şi la anumiţi copaci şi în locul lor să amenajăm parcări civilizate (pentru unii acest cuvânt ar trebui căutat în dicţionar). Şi aşa am mai reduce din parcările prin tufe, de blocări de maşini prin parcările existente sau de indivizi care îţi rezolvă maşina dacă îndrăzneşti să le ocupi locul.

Locuri de parcare se pot face şi pe unele bulevarde, cum ar fi George Enescu. Cum ar fi dacă tot trotuarul de pe partea dreaptă dinspre nordic până în staţie la G. Enescu să se mute cu 3-4 m mai lângă blocuri. Sau celălalt, cred că este loc să se mute pe toată lungimea bulevardului. Aveţi idee câte locuri de parcare s-ar face ? Ce şanse am avea să reuşim să circulăm şi pe prima bandă în acest caz ?

Aceste exemple sunt doar câteva, cred că posibilităţile sunt mult mai multe dar nu este nimeni dispus să facă ceva. Şi dacă sunteţi dintre cei care plâng după un mp de spaţiu verde vă transmit că la vremuri extreme sunt necesare soluţii extreme.