Algocalmin doar pe bază de reţetă

Potrivit unei ştiri ce umbla prin vară pe la TV aflam cu mare supărare că Algocalminul, medicament pe care îl foloseam cu succes în combaterea durerilor de cap, măsele şi alte cele nu va mai fi disponibil pe piaţă decât cu reţetă de la doctorul de familie (cred, în orice caz cu reţetă). Din nefericire zilele trecute am aflat adevărul ce doare şi anume că această ştire s-a împlinit. De la 1 octombrie 2010, nu garantez că data este exactă deoarece doar mi s-a spus despre ea dar nu am găsit online o informare oficială, Algocalminul nu mai este disponibil în farmacii decât pe bază de reţetă.

Unii spun că acest lucru nu este un lucru rău deoarece conţine nu ştiu ce substanţă care ne poate dăuna şi că în alte ţări aceasta este deja interzisă. Partea proastă la afacerea asta este că de o reţetă de la doctorul de familie se face  rost,  în ziua de azi, destul de greu din cauza programărilor. Deci ce rămâne de făcut, caut un înlocuitor, care încă nu ştiu … totuşi cei care îl obţin pe bază de reţetă, fiind deci bolnavi, nu îşi înrăutăţesc starea ?

Conform acestor afirmaţii ce treabă are una cu alta? Ce relevanţă are că se consuma mult algocalmin, dacă lumea îl agrea şi le rezolva problema repede şi pe o perioadă îndelungată de timp nu înţeleg ce vor ei să spună prin cifrele alea. Nu ştiu în ce măsură sunt adevărate dar oare raportat la consumul de anticoncepţionale este îngrijorător sau nu ?

Lucrul cel mai supărător este totuşi faptul că nu s-a mai spus nimic de asta, au mutat orizontul de atenţie pe politică şi alte porcării şi au ignorat complet ştiri precum aceasta, ca să nu mai zic de detalii şi păreri “autorizate”.

1 Comment

  1. Rea veste am aflat….ca deja nu se mai elibereaza fara reteta. Am auzit ca substanta activa a algolcaminului – metamizolul- nu e buna, cica ar provoca agranulocitoza, boala ce ar distruge maduva osoasa; dar e un medicamrnt care chiar isi facea efectul. In alte tari interzis demult timp ca de exemplu Bangladesh, Georgia, Kuweit….. Si nu e singurul medicament cu restrictii; asa s-a intamplat cu emetiralul, distonocalml, nurofenul pentru copii cu aorma de capsuni, etc. Ideea e ca ar trebui sa consultam aceasta lista mai des http://www.anm.ro/DATABASE/retrase/retrase_list.asp daca suntem nevoiti sa luam medicamente. eu una le urasc!

Comments are closed.