Certificatul de performanţă energetică a clădirii obligatoriu din 2011

Cei care vând sau închiriază locuinţe vor fi obligaţi să obţină certificatul de performanţă energetică. Fără acest act nu pot fi legalizate tranzacţiile la notar. Începând din acest an, orice locuinţă care va fi scoasă la vânzare sau la închiriere va trebui să fie însoţită de un certificat de performanţă energetică. Preţurile pentru întocmirea unui astfel de certificat variază în funcţie de specificul clădirii, dar şi de auditor.

“Prevederile Legii nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, în ceea ce priveşte obligativitatea prezentării certificatelor de performanţă energetică la vânzarea/închirierea de locuinţe unifamiliale/apartamente în blocurile de locuinţe, se aplică de la 1 ianuarie 2011”, au răspuns oficialii ministerului unei solicitări a EVZ. Preţul exact variază în funcţie de câteva elemente, precum suprafaţa ori structura sau complexitatea clădirii. La fel, şi durata de elaborare şi emitere a certificatului durează în funcţie de auditor.

“Certificatul nu modifică preţul locuinţei, ci, prin informarea suplimentară pe care o oferă, omul decide în cunoştinţă de cauză dacă va cumpăra/închiria sau nu un anumit apartament.”, EMILIA MLADIN, preşedintele AAEC.

Dacă sunteţi din Suceava, Judeţul Suceava sau de prin zonă şi sunteţi interesat să intraţi în posesia unui astfel de certificat de performanţă energetică sau informaţii referitoare la utilitatea acestuia vă recomand să vizitaţi www.auditenergeticsuceava.ro


3 Comments

  1. “Fără acest act nu pot fi legalizate tranzacţiile la notar. ”
    O gramada, inclusiv eu, stau fara acte in chirie si cum e romanul o sa scumpeasca chiria aia care vor sa fie legali ca “na! mai dau bani si pe expertize termice”…

  2. S-ar putea sa nu fie o explozie a cererilor de certificate la inceput dar pina la urma o sa se faca, asta e, din nefericire pentru unii dintre noi au dat minunatii lege. Si statul asta in chirie nu stiu care-i faza cu el, nu stiu in ce masura te obliga cineva sa declari ca ai chiriasi … dar o sa faca ei cumva sa oblige oamenii, cand e vorba de luat bani imediat se gasesc solutii.

Comments are closed.