Mai bine sinistrat în Japonia decât refugiat în România

Băi românskaia, de proşti văd că bubuiţi dar chiar aşa să nu învăţaţi nimic, dar chiar nimic în 10 ani de la nişte oameni care chiar sunt o putere la nivel mondial şi au un caracter format în sute de ani, înseamnă că degeaba v-aţi mai dus. De ce vă întoarceţi din Japonia în România după 10 ani ?

Când aţi plecat probabil vă era greu în ţara mamă şi acolo aţi găsit un trai mai bun, poate nu excepţional dar din moment ce aţi rămas acolo 10 ani înseamnă că aveaţi un loc unde sta, un loc de muncă de care eraţi mulţumiţi şi o oală de mâncare pe aragaz. E adevărat că în Japonia e beleaua mare dar ţunamiul nu a ras toată Japonia ci doar o mică parte, dacă tot aţi vrut să fugiţi de radiaţii chiar credeţi că v-a ajutat că aţi venit la mii de kilometri ? Eu nu cred, era suficient să vă mutaţi oleacă mai la deal, dacă e să fie o catastrofă nucreală fiţi voi siguri că se va simţi pe toată planeta.

Voi veniţi într-o ţară în care s-au făcut şosele în 10 ani cât în Japonia în 5 zile, veniţi într-o ţară în care se închid şcoli şi spitale, în ţara în care oamenii se bat de la 1 kg de zahăr şi 1 l de ulei, în ţara în care şomajul e strigător la cer şi clasa politică nu e interesată de bunăstarea poporului. Poate nu ştiaţi unde veniţi dar la întrebarea: veniţi acasă ? care e răspunsul vostru, după 10 ani. Oare răspunsul logic nu e “dar eu sunt acasă”, ăsta era la întrebarea idioată “de ce nu veniţi acasă” ? Când aţi plecat aţi plecat la mai bine, probabil vă era rău în România, acum de ce vă întoarceţi la şi mai rău ?

Faptul că eşti născut în România şi în buletin scrie că eşti român nu înseamnă neapărat că asta eşti, că te definesc toate lucrurile rele sau bune ce se aud despre “fraţii” noştrii, nu, înseamnă doar că din nefericire te-ai născut pe meleagurile Carpatine şi că statul român a hotărât că acest simplu eveniment te defineşte ca cine eşti şi ce poţi, încă din prima zi de viaţă. Este o mare prostie să crezi aşa ceva, nu contează unde te-ai născut, cum te chiamă, ce limbă vorbeşti sau cum arăţi, contează doar cine eşti tu şi ce vrei să faci cu viaţa ta. Dacă ai înţeles asta înseamnă că la afirmaţia cu sens de reproş “dar tu eşti român” ar trebui să răspunzi fără jenă ceva de genu “greşit, eu doar sunt născut în România”.

1 Comment

  1. Un dezastru de neimaginat pentru Japonezi, dupa ce ca a fost aproape stearsa de pe harta zona Fukushima de acest tsunami urmat de zecile de cutremure, au mai aparut si radiatiile nucleare!

Comments are closed.