Evaziune la cantina USV

          Dacă obişnuieşti să mergi la cantina Universităţii din Suceava ţi se poate intâmpla să te simţi frustrat de un foarte mic amănunt: restul. De fiecare dată când mănânc la cantină, lucru ce se întâmplă zilnic , se întâmplă să nu aibă doamnele de la casă să dea rest exact. Nu cred că e datoria mea să umblu cu gloanţe după mine pentru a plăti exact cât consum, într-o ţară civilizată şi europeană.
          Presupunând că majoritatea păţesc la fel ca mine, adica nu primesc la rest în medie 3 bani pe zi şi mănânc o singură dată pe zi la cantină, cantina este vehiculată de 3000 de studenţi zilnic se poate face următorul calcul:

          3 bani * 3000 studenţi / 100 bani = 90 lei / zi * 20 zile /lună = 1800 lei / lună

          Mai exact o caseriţă poate băga în buzunar, pe lângă salariul oficial, suma de 1800 lei (18.0000.000 lei vechi). Având în vedere că sunt 2 case , suma se împarte mai mult sau mai puţin egal. Acest calcul este teoretic şi poate prezenta erori de aproximare şi corectitudine a datelor..

          Deci eu, alături de ceilalţi studenţi care probabil nu au conturi în euro prin bănci, pierd cam o masă pe lună, când ajung la casă să achit mă întâmpină o faţă sictirită de caseriţă care te legitimează ca pe un infractor şi dacă îi ceri rest exact face o faţă de zici că i-au dat în cap.

1 Comment

Comments are closed.