Telefonia fixa numai cu prefix

Numerele de telefonie fixă vor funcţiona de la 1 august numai cu prefix, iar până la 30 septembrie, când se va încheia Planul naţional de numerotaţie, toate numerele de telefon vor fi formate din 10 cifre, a anunţat astazi ANRCTI, potrivit NewsIn.

Începând de maine vor funcţiona numai numerele de telefonie fixă formate cu prefix. “De fiecare dată când vor forma numărul de telefon fără prefix abonaţii vor fi avertizaţi, prin intermediul unui mesaj vocal sau prin transmiterea de mesaje scrise (SMS), cu privire la noul format al numărului, dar apelul nu va mai fi redirecţionat către destinaţie”, se arată în comunicatul Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI). De la 1 octombrie, la apelarea unui număr în vechiul format, utilizatorii vor fi anunţaţi că numărul nu există.

Abonaţii furnizorilor de servicii de telefonie fixă vor putea fi apelaţi doar prin formarea întregului număr naţional de 10 cifre (prefix + număr local), pentru toate apelurile locale sau naţionale.

Atât numărul unic pentru apeluri de urgenţă, 112 , cât şi numerele de telefonie mobilă îşi vor păstra formatul actual.

Mai multe

2 Comments

Comments are closed.