Merge netu ca talentu…

          Nu ştiu prin alte părţi cum merge netu, sau cel puţin prin alte cămine dar în căminele din Suceava viteza de navigare/download pe internet lasă de dorit. În afară de C4 în care este contractat internetul cu o firmă locală şi chiar merge, adica poţi sa te conecteţi cu DC++ la huburi, poţi scoate de pe torente, practic poţi să faci cam tot ce poţi să faci acasă, în celelalte cămine te rogi să meargă oleacă internetul.
          Eu am nevoie de conexiune la internet în căminul C3 al universităţii şi nu pot nici măcar să fac update la antivirus ziua (~5KB/s). Cică numai noaptea merge netu mai bine că nu se contorizează, şi evident că atuncea intra toţi şi la fel de prost merge. Ar putea măcar să asigure o bandă de 10-20KB/s dar care chiar să meargă. Cât despre torente sau DC++ , nici o şansă. Mai nou cică s-a reabilitat reţeaua şi în locul switch-urilor de prin camere au pus switch-uri pe hol la care , aşa au gândit ei, pe reţeua veche care avea tras cabluri până în fiecare cameră dar switch-urile prin care era conexiunea numai există sau nu au existat niciodată. Faza naşpa e că erau gândite pe să fie două switch-uri, fiecare pe altă parte a coridorulu. Şi acuma bine-nţeles că nu s-a făcut treabă calumea ci s-a preferat să se facă o improvizaţie. Să vezi ce frumos atârnă cablurile care traversează holul, care este realizat din două bucăţi conectate printr-un prelungitor pentru upt (nu ştiu cum se cheamă exact, un conector scurt cu două mufe mamă utp).
          Ca la noi la nimenea. Chiar nu se poate face ceva să se facă o reţea care să meargă. Să plătească cine vrea net o sumă derizorie , că doar e student şi să aibă un minim de confort la internet. Nici măcar să asculţi radio pe 24kb nu poţi .
          Şi încă ceva, plăteşti cablu tv dacă vrei să îl ai de te zăpăceşte, parcă ai fi la casa ta. S-ar putea găsi nişte bani din care să se plătească o parte din cheltuielile astea enorme pentru un student, sau să se facă un contract mai acătării cu firma de distribuţie a serviciului de cablu tv, valabil şi pentru internet.