Big Brother la Suceava

În cursul acestei săptămâni am observat că în intersecţia George Enescu, cea semaforizată, sunt amplasate două camere video de supraveghere. De curiozitate am verificat şi la Nordic şi am observat acelaşi lucru.

Mai apoi am găsit în presa locală cum că:

De ieri, străzile Sucevei sunt supravegheate non-stop de 108 camere video montate în 80 de locaţii, iar imaginile transmise sunt înregistrate şi verificate mereu de o echipă a Poliţiei Locale, dintr-un sediu de comandă amenajat la parterul Primăriei Suceava. Prin proiectul “Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în municipiul Suceava”, administraţia locală a atras o finanţare nerambursabilă de 415.000 euro, în vreme ce costurile totale de realizare s-au apropiat de 600.000 de euro, din care contribuţia municipalităţii sucevene a fost de 80.000 de euro, diferenţa fiind contribuţiile la TVA, care se recuperează.

Sursa nu este datată, vedeţi data în comentarii.

Deci cam asta lipsea prin Suceava, trebuiau îngropaţi nişte bani şi s-a găsit unde. Acum mai rămâne să bage careva un softuleţ de recunoaştere a formelor/figurilor şi să vezi ce o să ne urmărească alde miliţie sau primar prin oraş, unde mergi, ce faci, cât stai. Fain, pe modelul “Teroriştii se întoarce” trebuie să lăsăm oamenii fără pic de intimitate. Oare în câte case şi apartamente bat camerele alea şi mai ales ale cui, probabil vor fi descoperite foarte multe coincidenţe.

Cât despre măţăraia de pe stâlpi carcă au dat colţ în primăvară.