ASUS Eee PC 1000H vs MSI Wind

În ultima vreme s-a trecut de la competiţia pe nootebook-uri la cea pe ultra mobile nootebook-uri. Asta nu înseamnă că fiecare firmă nu încearcă în continuare să atragă clienţi în acel segment al pieţii dar lupta pentru un UMPC de referinţă este de abia la început. Site-ul Laptopmag a făcut o comparaţie între cele două modele care acoperă acest segment de piaţă la ora actuală şi anume cel al ultraportebilelor PC. Bătaia s-a dat deci între Asus Eee PC 1000H şi MSI Wind NB. Mai multe detalii puteţi găci la link-ul de mai sus, concluzia este că a ieşit câştigător MSI Wind.

Dece sunt aşa de importante aceste apariţii ? Pentru că unii s-au săturat de laptop-uri care sunt relativ mari, greoaie şi care nu pot funcţiona doar pe baza acumulatorului decât 2-3 ore. Deci s-a căutat o soluţie în acest sens. Deoarece nu s-a găsit una pe partea de acumulator s-a încercat să se găsească pe partea de consumuri de putere energetică. Este în acelaşi timp adevărat că majoritatea producătorilor oferă şi baterii adiacente notebook-urile ce le comercializează dar costurile acestora nu prea sunt apropiate de ale celor două prezentate mai sus. Cred că singurul mic impediment ar fi lipsa unei unităţi optice dar un om descurcăreţ nu vede acest lucru ca şi impediment, sunt unităţi optice (CD,DVD,BLUE RAY R-RW) externe conectabile pe port USB. Şi până la urmă aceste UMPC-uri sunt concepute pentru portabilitate, asta însemnând mai mult conectare la internet şi editare office.

O achiziţie bună pe lângă casa oricui … oare peste cât timp va fi considerată depăşită moral.

4 Comments

  1. Informindu-ne mai bine, vedem ca asemenea comparatii au fost facute de catre multi altii. In marea lor majoritate, acestia opteaza pentru eee PC, nu pentru Wind. Din motive evidente (rezultind nu doar din compararea specificatiilor pe hirtie). Ca intotdeauna, preferintele personale, ideile preconcepute, informatiile inexacte, partizanatul ne pot determina sa alegem (cu satisfactie si bucurie) un produs mai putin performant – ceea ce, poate, nu este un lucru chiar atit de rau daca, dupa ce a ales, oricum a ales, omul e fericit.

  2. Ma facetzi sa rad k MSI a iesit castigator :)) unde? la ce? Asus il bate pe msi wind unde vrei tu si cum vrei =)) si sa nu uitam cand spui Asus = fiabilitate ! cum era pe vremuri un casetofon Sony.. e Sony.. asa si cu Asus-ul in IT 😉 e ASUS. o zi buna… pa!

Comments are closed.