De când punem vin în mâncare ?

Din câte ştiu adăugarea de vin, roşu sau alb, în prepararea mâncărurilor româneşti nu este un specific al zonei. Din acest motiv mi se pare ciudată reclama la pateu în care se mândreşte că pune vin roşu încă de la 1922. Nu ştiu exact care ar fi reţeta pateului de ficat sau de orice altceva se mai face dar în această reclamă acest detaliu parcă nu mai e autentic românesc. Am găsit reţetă de pateu în care se pune lapte, ingredient care lipseşte cu desăvârşire.

[youtube HJSjXrbrKzQ]

Nu spun că reclama minte sau nu prezintă produsul într-un mod care face să-ţi lase gura apă dar parcă se exagerează, lucru ce mă face să intru la bănuieli şi să fiu sceptic atunci când sunt pus în situaţia să îl cumpăr. Asta pe lângă că e făcută după ideea de la “prea tare, prea moale, prea acru …”, nu cred totuşi că ceea ce se găseşte în conservele din magazine este preparat ca în reclamă, deci pentru asta o consider mincinoasă.

O fi reclama sufletul comerţului dar totuşi să minţim inteligent !