BAC-ul bate şcoala

Dacă asta e adevărat

Am o informaţie din judeţul Suceva care pe mine m-a cutremurat. Preşedintele comisiei de bacalaureat i-a adunat înainte de examen pe responsabilii din licee şi le-a spus ca rezultatul trebuie să fie cu 20% sub rezultatul de anul trecut. Dacă acest lucru e adevărat atunci noi, ca naţie, avem o problema cât casa.

Ce mai e de spus despre cei ce ne educă ? Ne mai rămân doar soluţii extreme prin care să ne asigurăm un viitor departe de ţara căria nu-i pasă de noi, cât despre oameni … prea mult.

Rezultatele dezastruoase de la Bac i-au făcut pe mulţi să se orienteze spre Bulgaria. Astfel, în sesiunea de toamnă foarte mulţi elevi români vor lua cu asalt liceele bulgăreşti, unde rata de promovabilitate este mult mai mare decât în România.

„Profesorii se poartă mult mai frumos cu tine, te simţi respectat în calitate de elev. Nu te iei cu mâinile de cap când vezi nota, cum se întâmplă la noi”, a povestit un elev care şi-a petrecut examenul de bacalaureat la bulgari.

Dacă ar fi de scris nu s-ar mai termina de discutat lucru care nu ne mai ajută, ăştia suntem, mulţumim celor ce ne-au ajutat să ajungem aici.

3 Comments

  1. Sincer nu inteleg ce vrei sa zici dar in fine…
    Ce vreau sa zic e faptul ca daca intr-adevar asa s-a zis ca in Suceava trebuie sa fie promovabilitatea cu 20% mai mica atunci inseamna ca normal trebuia sa fie peste 80% si nu peste 60% cat a fost in Sv. Ceea ce ma face sa cred ca sucevenii sunt cei mai destepti din tara :)))))). Ma prapadesc de ras!

    Nu stiu daca stiai ca in Sv, Bt, Ct, Hr nu au fost montate camere de luat vederi deci s-a COPIAT la greu!

    Educatia se face mai intai acasa de catre parinti si cand ajungi la scoala se doreste ca macar bun simt sa-l ai ceea ce le lipseste majoritatii elevilor. Fa-te profesor, preda din tot sufletul si analizeaza cum se comporta elevii si ce apucaturi au apoi poti sa-ti pui intrebarea “Ce mai e de spus despre cei ce ne educă ?”

  2. Uşor de judecat nişte minţi tinere de 18 ani cu una de 30, cât despre predat cu sufletul e mai complicat, prima dată că îţi vinzi sufletul pentru nici 200 Euro şi a doua că e multă nesimţire în şcoli zilele astea. E uşor să arunci cu vorbe dar mai greu să schimbi ceva în bine, de unul singur prea greu sau deloc.

Comments are closed.