Smartphone cu configuraţie de notebook

Ştiam că acest moment va veni, iată că s-a adeverit să văd primul telefon inteligent care are un hardware comparabil cu ce găseşti pe un laptop, adevărat nu de ultimă generaţie. Sau poate o fi spre ultimă generaţie, nu ştiu. Există posibilitatea nici să nu fie primul sau singurul, cert este că mi-a atras atenţia şi doresc să vi-l prezint.

Este vorba de Sony Ericsson Xperia Duo, care nu este încă confirmat de producător dar care printre dotări mai are şi, sau s-ar putea să aibă, un dual core de 1,4 GHz cu 1,5 GB ram şi memorie până la 32 GB, aici mai au puţin de urcat dar nu foarte mult. Cred că Sony Mobile BRAVIA Engine înseamnă că video e pe share, iar restul cum ar fi Wi-Fi, USB şi Bluethoot îl apropie foarte tare de configuraţia prezentă a unui notebook, la care evident se adaugă caracteristicile specifice unui smartphone.

Probabil ca preţ va fi undeva la nivelul unui netbook, deci rămâne de văzut care va fi adevărul. Oare smartphon-urile sunt o ameninţare la adresa netbook-urilor, oare pe viitor le vor înlocui ?