Cum păcăleşte spitalul suceava vizitatorii

De vreo 3 ani, cred, dacă nu mai mult, la Spitalul Judeţean Suceava s-a introdus moda papuceilor de unică folosinţă. De ăia care îi tragi peste încălţăminte ca să nu faci mizerie şi să nu plimbi microbi de ici colo, cică. Până aici toate bune, cu toate că nu înţeleg de ce pe mine ca vizitator mă obligă să îi port şi pe cei din perosnal nu. În fine, o discuţie fără sfârşit.

Nemulţumirea mea e alta, de ce îi vând aşa de scump. La intrări în spital e nişte nene sau tanti care te întreabă unde mergi, irelevant, şi cumva te pune să cumperi respectivii papucei dacă nu ai la tine o pereche. Că tu eşti probabil unul dintre fraierii care îi poartă şi sigur întâlneşti mai apoi prin spital alte persoane care sunt tot vizitatori dar nu îi poartă asta e altă poveste.

Problema este după cum spuneam preţul. Ei se vând cu 1 ron perechea la intrarea în spital, aparent nu e o sumă extravagantă dar puţini ştiu că aceeaşi papucei se pot cumpăra de la Metro, eu de acolo iau s-ar putea să fie şi prin alte părţi, şi costă 12 ron pachetul de 100 perechi. Deci mai pe scurt ei vând papucei care costă undeva în jur la 10 bani cu 1 ron.

De aici pot pleca multe calcule cum ar fi dacă vând 5 pachete pe zi fac 500 ron adică 150 pachete pe lună care fac 15000 ron. Din aceşti bani se scade investiţia reală adica 1800 ron rezultând 13200 ron cam (adică 130 milioane de lei vechi). Acest calcul conţine o mică eroare datorită aproximării la 10 bani.

Deci dacă nu am greşit pe undeva, unde se duc banii ăştia că nu îţi dă nimeni chitanţă pe ei. 500 de perechi pe zi  înseamnă 5oo de pacienţi care sunt vizitaţi în fiecare zi de câte un cunoscut. Acest lucru nu e real dar se compensează cu cei mulţi care vin în weekend şi cu cei ce umplu holul de la Ambulatoriu sau altă zonă a spitalului.

Deci cât de sărac e spitalul până la urmă ?