Poliţia română e cu serverele la pământ

Ca şi voi toţi, am ajuns să îmi schimb permisul de conducere şi pentru asta a trebuit să apelez la serviciile instituţiilor statului. Aşa cum este foarte bine prezentat aici dar şi aici , nu e mare scofală să îţi schimbi permisul deşi e cam scump. Cu poza ta tot te costă aproape 80 ron, scump dom’le scump.

Nemulţumirea  cea mai mare a fost că a trebuit să bat drumul de 2 ori: o dată pentru a depune actele şi a doua oară pentru a lua dovada prin care se adevereşte că permisul e la poliţie în caz că mă întreabă vreun om al legii de el. De ce de 2 ori ? Când mergi să îţi iei cazierul treaba se face pe loc, plăteşti taxa de urgenţă şi îl ai instantaneu (cam nejustă şi taxa asta, de parcă câştigă ceva că dă print atuncea sau peste 2 ore) , pe când la permis acest lucru nu se întâmplă. De ce, ce e aşa greu ca la introducerea datelor să se facă automat verificarea, nu am înţeles ce verifică ei aşa în draci de durează atâta, de trebuie să fac eu două drumuri. Şi faza cu după ora 12 nu ştiu cât e de reală, că mie mi-a zis să vin după 3 juma, mai apoi m-am prins că atuncea se şi închidea raionul deci dacă nu mă duceam pe la 2 era o mare ţeapă. Nu ştiu ce se întâmplă dacă mă opreşte şi le zic că permisul meu e la ei, probabil vor verifica dar prefer să fac 2 drumuri decât să îi dau satisfacţia lu nea miliţianu să îmi dea amendă că nu am dovada la mine, nu ştiu dacă e legal dar altfel de ce se mai eliberează ?

Şi dacă tot îmi completează tanti aia fişa pe care o dau la nenea care se ocupă cu permisele de ce trebuie să le reintroducă, de ce nu are un QR cod sau ceva care doar să îl scaneze şi să verifice datele, ca să meargă treaba mai repede ? Nu ştiu, probabil trebuie un update la soft care se face “foarte greu” şi costă “foarte mult”.

O altă prostie e că dacă te duci după ce îţi expiră permisul mai trebuie să ai şi o fişă medicală. Cumva că în 10 ani, cât e permisul valabil, nu te-ai îmbolnăvit dar în 3 zile cu siguranţă vine peste tine boala secolului care nu îţi va mai permite să conduci.