Vom muri ca proştii

… doar suntem oameni, nu animale !

Cine suntem noi, de unde venim şi încotro ne îndreptăm ? Păi la întrebarea asta răspunsul ar fi următorul: Suntem o specie a cărei origine încă nu este clară, încă nu ştim cu precizie dacă ne tragem din maimuţă sau suntem extratereştrii, sau din porci după cum se zice despre ruşi. Suntem o specie cică evoluată dar care după jde mii de ani tot ne bazăm pe instinctele primare pe care le putem observa la majoritatea animalelor din jurul nostru. Am trăit noi binişor cu ce cultivam pe lângă casă până s-au gândit unii “cum să facem noi să îi manipulăm pe ăştia şi noi să fim şmecheri” şi au inventat ei legile. De aici s-a cam dus naibii libertatea, nu poţi să mişti un pai fără să fii pasibil de pedepse uneori nejustificate. Cam aici am ajuns, ne numim pe unul să ne reprezinte la conducerea ţării, să facă să fie bine dar din păcate nu pentru noi iar dacă suntem nemulţumiţi avem două variante: ori ne bagă-n spam ori ne-o luăm pe cocoaşă. Deci dacă unu zice “voi azi muriţi” cam asta-i, nu îl prea poţi împiedica, nu că ar fi prima oară.

Azi faci shopping, maine te omori cu vecinul pentru un colţ de conservă. Majoritatea dintre noi trăim în oraşe, unii mândrii nevoie mare şi îi dispreţuim pe ţărani. Dar dacă mâine pică bomba şi cad toate reţele: de energie electrică, termică, transport, salubrizare, combustibil şi care or mai fi, atunci ce faci. Dai fuga până la primul magazin şi cumperi ce poţi ? Eu nu cred, eu cred că s-ar putea să nu supravieţuieşti, s-ar putea să îţi dea în cap unul pentru haina de pe tine până să ajungi la magazinul unde se calcă în picioare alte cîteva sute de oameni. Atunci n-o să mai conteze ce eşti, poate doar medic dar în rest va fi măcel. O soluţie ar fi să fugi la ţară şi să te baricadezi bine şi să aştepţi să treacă şocu,l cu speranţa că la tine nu va ajunge cu un suflu aşa mare. Va fi ca la război. Ştiţi cum e în război ? Fără reguli. Supravieţuieşte cel mai inteligent, cică, sau cel mai norocos, poate şi norocul prostului are un cuvând de spus.

Cam asta va fi şi din câte văd eu cam într-acolo ne îndreptăm cu democracy asta minunată. Cine trăieşte bine, ăla care controlează oameni, cine trăieşte prost, ăla care este cinstit şi respectă legea. Să vezi ce mult o să conteze că am PR 6 când o să mă întorc cu 3000 ani în urmă în 3 zile.