În Suceava nu se va mai putea circula auto

Suceava a ajuns la nivelul oraşelor mari din România de mult timp din punctul de vedere al traficului, mai exact foarte multe maşini versus foarte puţini locuri de parcare versus puţine drumuri pe care să ajungi din punctul A în punctul B. Pe lângă că actualele drumuri sunt proaste, au fost îngustate în loc să fie lărgite, mai nou avem şi limitare de viteză excesivă în interiorul oraşului. Nu e destul că mergem, ne târâim, cu 50 kmph dar în nenumărate locuri din Suceava sunt limitări la 40, 30 chiar 20 kmph. Într-un oraş aşa de mic, cu câte o singură stradă care îl traversează pe o direcţie principală nu mi se pare eficient să se meargă din ce în ce mai încet.

Lucrul care mă nemulţumeşte este că pe coborârea la grup este pusă limitare la 40 kmph, iar poliţia se ţine fidel de ea. La urcare limitarea nu există. Stă frumos cu radarul şi îşi face zilnic norma cu succes. De ce ? De ce mă jecmăneşti pe mine cel care îţi plăteşte salariul ? Pentru că la Grup este o trecere de pietoni ? Atunci vino cu o soluţie inteligentă, fă o pasarelă, un pasaj, ceva care să fluidizeze circulaţia nu să o îngreuneze. Mi-am rupt destul maşina în cămilele minune. Nu de alta dar acest lucru provoacă nervi multor şoferi care probabil nu au luat nici o amendă în viaţa lor dar din cauza factorilor de stres în trafic inutili acest lucru se va schimba. Şi atunci care e meritul poliţiei, că mă provoacă să încalc regulile de circulaţie ? Ce şanse am eu să mă judec cu ei că un semn de circulaţie e amplasat justificat sau nu, clar nici unul.

Sau poate ne transformăm în contribuabili+ ! Adică pe lângă taxele şi impozitele de rigoare mai trebuie să facem şi norma obligatorie la oamenii legii. Nu mai e puţin şi o să plătim taxă de linişte (protecţie) la poliţie, adică o sumă lunar prin care ne cumpărăm liniştea în trafic în sensul că deşi luăm radare în localităţi de 2 km nu vom mai fi opriţi.

O să ajungem ca la numărătoarea de la concursurile sportive numai că invers. O să avem limitări la viteze din ce în ce mai mici iar la un moment dat o să avem STOP. Dacă tot sunt accidente din cauza “vitezomanilor” atunci puneţi STOP la toate trecerile de pietoni şi în locul tuturor triunghiurilor de cedează trecere şi aţi rezolvat problema. Nu ar fi frumos să vii de pe europeană şi să intri în suceava şi să fii întâmpinat de: Suceava, bine aţi venit ! STOP.

2 Comments

  1. Titlul este scris in stilul lui Salam. Mai bine te ocupi de gramatica si de citit niste carti poate asa reusesti si tu sa te exprimi corect in scris. Urmatoarea postare asi dori sa fie cu titlul:
    În Suceava nu se va mai putea circula manual””

Comments are closed.