De ce ne batem cu jandarmii ?

[flickr]http://www.flickr.com/photos/7508086@N05/6731466587/[/flickr]

Urmăresc cu interesc acţiunile de la Bucureşti şi sunt scărbit de cum nişte animale de oameni, că altfel nu pot fi clasaţi, măcelăresc oameni doar pentru că aşa li s-a poruncit sau că aşa au hotărât ei. Că sunt şi protestatari care sunt violenţi şi intervenţia asupra lor se justifică nimic de comentat aici, dar cel mai tare mă deranjează când văd cum sunt bătuţi oameni nevinovaţi, oameni bătrâni sau tineri nevinovaţi care au venit în piaţă să îşi ceară drepturile. Cu ce drept dă un jandarm care probabil are 8 clase eventual liceul (profesionala) într-un student, om în vârstă sau oricine atcineva care are o pancardă sau strigă un mesaj pentru a fi auzit cu speranţa că el chiar face diferenţa ?

În România în mod special şi probabil şi în alte ţări “democratice” omul legii are întotdeauna dreptate din start începând de la comunitari, jandarmi, poliţie, armată până la serviciile secrete iar cetăţeanul e vinovat fără drept de apel din prima secundă. Adică o un jandarm are dreptul să bată un om pînă îl nenoroceşte pe viaţă şi nu trebuie să se justifice nimănui sau nu este sancţionat în nici un fel, pe când dacă un cetăţean îi zice la un jandarm “bă dă-te mai în colo” şi îl atinge cu un deget atunci se cheamă că a provocat organul, că l-a agresat, pierzându-zi din secunda următoare orice drept omenesc şi devenind un sac de box pentru jandarmii minune care au grijă ca respectivul să regrete gestul până la a 3-a generaţie.

Nu de alta dar cei ce se cred cei mai şmecheri din piaţă sunt plătiţi tot de noi cei pe care îi bat, doar că sistemul din România nu îmi permite mie ca cetăţean să îl dau afară pe ăla din post deoarece a comis un abuz asupra mea. La fel şi cu ceilalţi oameni ai legii pe care îi plătim şi care ne abuzează fără să le pese, doar ei stau frumos şi freacă menta toată ziua, căldurică, papa bun, au sistemul propriu medical, bănuţu vine indiferent, deci de ce ar avea ei griji ?

Mi s-ar părea normal să pot fi apărat de o lege a autoapărării şi să mă duc la proteste înarmat, nu neapărat cu armă de foc. Jandarmii cum vin înarmaţi dar ei au voie, eu nu. Să mă duc şi eu cu o bâtă, un scut, o lacrimogenă şi dacă consider că siguranţa mea este pusă în pericol să ripostez. Păi dacă el poate să mă calce pe cap pe mine, eu de ce nu pot ?