Perla lui Guran

Mă uit uneori la emisiunea lui Guran pe Info, când mă plictisesc de Badea. E o emisiune bine gândită, îmi place formatul iar el este un prezentator bun. Cu toate acestea aseară se plângea el că vai ce sacrificii face TVR ca să aducă filme, cât de mult plăteşte şi ei sărăcuţii trăiesc numai din puţina publicitate pe care au voie să o dea, ca număr de minute am înţeles dar ca sumă raportat la alte posturi nu ştiu, că taxa radio-tv îi ajută dar valoarea e mică, bla bla.

Taxa lunară plătită cu forţa pe factura de energie electrică e undeva la 3,4 Ron din care 2 Ron e cea TV.  Ultima dată popualţia României avea cam 22 mil. locuitori. Presupunând că nu toţi au curent electric sau nu plătesc această taxă să zicem şi că o familie are în medie 3 membrii la TVR ajung cam 3.200.00 Euro de la 20 mil. oameni în fiecare lună. De aici faceţi ce calcule vreţi, scădeţi numărul celor care plătesc, nu uitaţi că plătesc şi firmele, variaţi procentajul care ajunge la TVR sau dacă îl ştiţi exact şi mai bine. Oricum ai da-o tot ajungi la peste 1 milion de Euro pe lună încasări cu forţa.

Nu ştiu ce cheltuieli sunt în televiziune dar nici banii ăştia nu sunt din drum. Probabil nu degeaba TVR-ul are 8 canale.

Deci, hoţilor, de ce vă plângeţi ?

PS: găsiţi oaia din paragraful următor

Prin receptor radio se înţelege orice aparat care poate recepţiona programele de radio, respectiv: radio la domiciliu, in maşina personală, telefon mobil, calculator, iPoduri sau orice alte aparate de natura celor care pot recepta în orice mod programele radio, precum şi abonamentele la cablu TV.