Cine mai are bicicletă ?

De mult au trecut vremurile când băteam oraşul şi chiar împrejurimile mai îndepărtate dând la pedale. Din păcate bicicleta mea dragă de la acea vreme a căzut victimă la un moment dat. Totuşi zilele astea un prieten m-a provocat la o vară pe bicicletă, mişcare în natură, departe de gropile oraşului nostru drag. Am dat o raită pe net şi situaţia nu e prea înbucurătoare. Când eram mic, bicicleta nu trebuia să fie neapărat de marcă sau să fi fost premiată sau altceva. Care mi-a plăcut aia a fost iar dacă a trebuit am reparat la ea de la pană până la clicheţi. Din ce am găsit pe net e lucru complicat să îţi mai iei bicicletă azi, trebuie să fie nu ştiu cum, unele se pretează la o anumită activitate altele nu prea, unele sunt mai rezistente cică, dar totuşi cum arată o bicicletă normală cu specific de teren pe care să nu dai mai mult de 200 euro şi care să nu te lase în drum când ţi-e lumea mai dragă ?

Înainte umbla vorba că bicicletele echipate cu accesorii Shimano ar fi mai durabile. Au trecut mulţi ani de atunci şi probabil au mai apărut şi alţii, criza poate a mai redus din calitate pe ici pe colo, cred. Cât despre locul de unde ar fi indicat să fac eventuala achiziţie e şi mai complicat. Prin Suceava s-au rărit drastic magazinele de biciclete, în afară de cel din Zamca altul nu mai ştiu, iar să cumpăr din supermarket parcă nu îmi inspiră încredere. Ştie cineva un loc de încredere ?

Eu m-am gândit la aşa ceva, ca format:

Oare ce ar trebui să caut pentru o excursie în aer liber:  Cross, All Terrain, Dirt, BMX, MTB, Kreativ ? Nu că aş şti exact care e diferenţa dintre ele.

PS: ponturi despre alegerea bicicletei şi a mărimii ei.