Soluţii împotriva manifestanţilor

Ce îmi place mie cum unii nu au altă treabă decât să caute soluţii pentru a lupta neletal împotriva unor posibili manifestanţi. Asta ar însemna că nişte oameni care îşi cer drepturile nu au voie să o facă deoarece “oamenii legii” îi consideră din ţeavă violenţi iar cei împotriva cărora se face manifestarea evident că nu sunt de acord cu ea şi fac tot ce le stă în putinţă pentru a o înnăbuşi. De regulă manifestanţii, ce legal au dreptul să îşi exprime nemulţumirile sunt adesea asociaţi cu indivizii violenţi de la manifestările sportive. Pentru a împiedica oamenii să manifeste organizat şi să îşi strige nemulţumirile, de-a lungul timpului s-au inventat tot felul de soluţii: ciomagul, gazele lacrimogene iar mai nou “ciocanul sonor” (e o traducere cam brutală dar se potriveşte). Nişte japonezi, care nu aveau treabă acasă şi se gândeau ei oare cu ce invenţie să mai facă nişte bani au inventat, cică, un echipament care permite captarea sunetelor şi retransmiterea lor unidirecţional. Mai multe detalii aici.

Bună treaba asta, chiar utilă, arma perfectă pentru îndobitocire. Cumva că măi nesimţiţilor cum vă permiteţi să manifestaţi, nu vedeţi că nouă ne este bine. Ia să vă bâzâim oleacă poate vă calmaţi. Nu am înţeles idea cum un om care îşi pierde minţile e calm, dar să trecem peste. Soluţia oricum nu e nouă, acest sistem a apărut acum mai mulţi ani şi evident va fi introdus în dotarea forţelor de ordine. Forţe de ordine, ce bine sună, dar decât să vii măi bătăuşule cu acte în regulă să îmi rupi spatele că doar ai dreptul prin lege să o faci iar eu oricum nu mă pot apăra, nu ai vrea mai bine să îmi susţii cauza că şi aşa tot eu te plătesc. De ce se tot inventează tot felul de modalităţi pentru a stopa protestele, pentru că vreţi să nu fiţi deranjaţi ? Nu ar fi mai bine pentru cei mulţi să ni se ofere posibilitatea să vă dăm jos din posturi mai uşor dacă nu ne apăraţi interesele ? Ba da, dar într-o lume în care banul primează aşa ceva nu va fi realizat niciodată. Din aceste motive nu cred în manifestări paşnice, nu duc nicăieri, o revoluţie rezolvă oarecum treburile dar nici ea.

Oamenii nu sunt civilizaţi, atâtea mii de ani nu ne-a făcut să ne umanizăm mai mult, ci să ne afundăm în sisteme piramidale în care cel sărac va fi întotdeauna umilit de cel bogat. Singurul lucru care ne deosebeşte de animale este că am descoperit focul, mai departe totul este asemănător în comportament şi organizare.