Cum să tai ceapă fără să lăcrimezi

Ştiu că e o întrebare banală dar din păcate de fiecare dată aud tot felul de soluţii din care mai de care mai aiurea şi mai inventive dar care nu cred că sunt productive. Dacă daţi o căutare pe net sunt articole care explică ce se întâmplă, de ce lăcrimezi până la nivelul chimic şi vin cu soluţii de genul: Sa tii un bat de chibrit intre dinti,  S-ti pui morcovi in nas, Sa mesteci o frunza de patrunjel in timp ce tai ceapa ş. a.

Ideea e la bază în felul următor: glandele lacrimare comunică cu nasul prin intermediul unui canal, nasul este bine vascularizat şi apropiat de acestea, în momentul când respirăm “mirosul” de ceapă, acesta ajunge uşor la glande şi le excită determinându-le să producă lacrimi. Soluţia este deci de a face în aşa fel încât să nu respirăm pe nas. Acest aspect este rezolvat de mii de ani, ha ha, şi nu implică astuparea nasului cu nimic sau alte soluţii aiurea cum ar fi răcirea sau spălarea cepii.

Respiraţi pe gură !

Da, este o metodă pe care o folosesc cu succes şi care mă ajută să reduc substanţial lăcrimarea atunci când tai ceapă. Deci respiraţi numai şi numai pe gură, fără a face nici măcar o inspiraţie sau expiraţie pe nas, altfel veţi suferi consecinţele.

Spor la bucătărie !

1 Comment

  1. spalarea creierului…fi serios…solutiile babesti or sa tina tot timpul…la prosti care prind…fa-ti 10 flotari….suge 3 morcovi…spala un ponei…

Comments are closed.