Maneaua o etichetă

Mă uit pe net la tot felul de prostii, pe tot felul de site-uri şi citesc zilnic zeci de articole despre ce mai apare nou, ce se mai întâmplă în ţărişoara asta a noastra, ce şi cum mai fac alţii şi realizez cu stupoare că pe site-urile de ştiri sunt foarte multe minciuni, foarte multe vrăjeli, foarte mult noroi aruncat în ochii nepricepuţi ai cititorului. Şi cel mai tare mă deranjează faptul că dacă apare unul care dă nişte bani, sau se înbracă mai deosebit sau face ceva mai altfel, gata, primeşte eticheta de manelist. Dar ce aveţi mai România cu interpreţii de muzică a cărui gen poartă numele de manea? Faptul că se comportă mai altfel, se îmbracă într-un anumit fel sau au un anumit statut social nu consider că e ceva neapărat rău, cel puţin pentru ei. Aşa sunt ei, aşa cum în unele genuri muzicale se poartă plete indiferent de sex, în altele tatuaje şi machiaje ciudate, în altele se acceptă doar o atitudine sobră … etc, aşa şi ei au stilul lor.

Eu asta nu înţeleg şi consider prostie, când afli ceva despre cineva şi ţi se pare că e altfel îl cataloghezi imedial. Dar de unde ştii cum e el deadevăratelea. Sau de exemplu de ce nu îl etichetezi ca fiind rock-er sau hiphop-ist, R&B-ist, sau house-ist sau în alt fel, de ce manelist ?

E adevărat că unora nu le plac manelele sau pretind că nu le plac, dar la fel de adevărat este că şi altora nu le place sau dezgustă hiphop-ul, rock-ul sau muzica clasica sau alt gen muzical care momentan nu ştiu cum se cheamă. Aţi încercat vreodată să ascultaţi o manea complet, dar nu o lălăială de pe taraf, una de calitate de prin anii 2002-2004 că de atunci numai comedii de melodii au apărut în marea lor majoritate şi aici mă refer la toate genurile muzicale. Consider că un om inteligent apreciază orice gen de muzică, asta nu înseamnă că o şi recunoaşte.

1 Comment

  1. Iti dau dreptate…peste 50 % din pop. romaniei asculta manele 3 sferturi no recunosc…dar sa fiu sincer…deja generatia asta de 3 ani sa zicem..aproape 4 o luato pe alta panta…si anume panta materialismului ..nustiu asa se exprima maneaua din ziua de azi…oricum…imi displac !

Comments are closed.