Ce motor de căutare foloseşti ?

Foarte mulţi dintre noi, şi eu, folosim ca motor de căutare de obicei google. Dar v-aţi întrebat dacă este cel mai indicat să foloseşti şi să te bazezi pe un singur motor de căutare ? Din obişnuinţă şi uşurinţă, ştiind că de obicei găsesc ceea ce am nevoie destul de repede prima dată intru pe google. Dar totuşi acesta are nişte filtre în spate şi nişte reguli care te direcţionează într-o oarecare măsură unde vor ei, de accea de ceva vreme am schimbat strategia de search pe web.

Ca alternative mai folosesc şi yahoo, yoozila, live search (msn), cuil. Nu le folosesc pe toate în aceeaşi măsură ci doar să văd ce rezultate dă faţă de google şi uneori găsesc anumite chestii pe care google le ascunde sau le da pe pagini peste 10 unde de obicei lumea ajunge mai greu.

De aceea eu recomand să folosim şi celelalte alternative de căutare pe web, câteva am enumerat mai sus dar nu sunt toate, astfel mărindu-ne şansele de a găsi ce căutăm. O modalitate simplă este instalarea ca add-on a acestora în firefox. La metacrawler nu am găsit cum, poate mă ajută cineva ?

Voi ce metode aţi mai dezvoltat pentru a eficientiza căutarea pe web ?