Miliţia română

De prin Suceava…

Pe zi ce trece văd tot mai multe cazuri în care poliţia română ori îşi baje joc de oameni, ori e deasupra legii. De exemplu ieri m-am dus la Kaufland, mare chestie în asta nu e. Ca să ajung acolo trebuie să traversez strada , de preferinţă pe la semaforul din faţa la Kaufland. Cum mă îndreptam eu spre semafor să traversez văd că la pietoni era verde: 10, 9, 8 … Îmi zic, hai să mă grăbesc să prind verde. Pe sensul de circulaţie dinspre nordic, unde normal era ROŞU pe direcţia de mers înainte şi verde intermitent, cum este de obicei, pentru a se face dreapta să poţi intra uşor la Kaufland nu aştepta nimeni la semafor. Dar, surpriză, tocmai se apropia o maşină a poliţiei, fără girofar , fără sirenă, fără nimic. Şi, ce credeţi că face ? Întră în intersecţie şi o traversează pe direcţia înainte fără nici o treabă, adică pe ROŞU.

Heloo , România, cică există reguli de circulaţie … sau poate numai pentru proşti … “jenibil”.

Faza cu venitul dinspre stadion şi pentru a face stânga să urce pe Mărăşeşti când e aglomerat bagă sirena numai pentru 10 secunde cât schimbă strada

sau

să treacă de o intersecţie în care semaforul arată ROŞU bagă sirena tot 10 secunde numai cât să o traverseze , sunt la ordinea zilei.